top of page

ONZE CLUBKRACHT

De verduurzamer van sportaccommodaties

Het budget van de regeling Bouw en Onderhoud Sport Accommodaties inmiddels overtekend. Volgens opgave van de Dienst Uitvoering Subsidies zal de aanvraagmodule, in tegenstelling tot eerdere jaren, worden gesloten zodra de bodem is bereikt.


Veel sportverenigingen en sportorganisatie hebben de BOSA nodig om de kosten van onderhoud en sportmaterialen betaalbaar te houden, na de belastingwijziging in 2019. Het sluiten van de aanvraagmodule betekent dan ook dat zij geen aanvraag meer kunnen indienen voor de kosten die zij in 2023 hebben gemaakt. Er kan immers pas weer in januari 2025 worden aangevraagd en facturen mogen niet ouder zijn dan 1 jaar.

Een nog belangrijker gegeven is het feit dat hiermee ook de verduurzaming in de sport een halt wordt toegeroepen. De financiële ruimte is bij veel verenigingen al fors beperkt door Corona en onzekerheid over het al dan niet krijgen van subsidie zal de investeringsbereidheid sterk doen afnemen.


Wij doen dan ook een dringend beroep op de Minister om het budget voor dit jaar zo snel mogelijk aan te vullen!

BOSA 2024 moet worden aangevuld

Teken de petitie

Bent u werkzaam in de sport, bestuurder van een vereniging, lid van een vereniging of draagt u de sport een warm hart toe?

Teken dan onze petitie en help de sport betaalbaar te houden

bottom of page