top of page

ONZE CLUBKRACHT

De verduurzamer van sportaccommodaties

Wanneer sportverenigingen beginnen met verduurzamen is de vervanging van de conventionele sportveldverlichting een van de eerste maatregelen. Dat is logisch omdat de veldverlichting verantwoordelijk is voor het grootste deel van het energieverbruik.

Het vermogen van LED lampen is beduidend lager en door de hoge lichtopbrengst zijn er in veel gevallen minder lampen nodig om de vereiste lux-waardes te halen.

 

Het besparingspotentieel is groot, maar het gaat vaak wel om een forse investering. Een goed advies is dan ook van groot belang.

Welke lux-waarde hebben we nodig? welke techniek past het beste bij ons?  hoe zit het onderhoud, storing en garanties? Wie verzorgd de subsidie en/of financiering? Zijn onze masten wel geschikt en hoe zit het met de bekabeling?

Kijk hieronder naar ons stappenplan..

Onze Clubkracht is volledig onafhankelijk en pakt dit traject graag samen met u op!

LED Sportveld

verlichting

Wij beginnen met het bepalen van de gewenste lichtwaarde, uiteraard rekening houdend met de eis van de bonden.

Wij stellen een begroting op, onderzoeken welke subsidie en/of financieringsmogelijkheden er zijn en stellen een businesscase op.

1. Onderzoek

In de meeste gevallen kunnen de huidige masten worden gebruikt voor de LED armaturen, maar dat willen we zeker weten. We laten de masten keuren en de bekabeling doormeten. Indien er gebreken zijn geconstateerd, kan dat worden meegenomen in de uitvraag.

2. Keuring

Wij vragen bij minimaal drie installateurs offertes op en vergelijken deze op prijs, garantie en kosten van onderhoud.

3. Uitvraag

Wanneer de selectie voor een van de offertes is gemaakt, kan er opdracht worden gegeven.

Wij verzorgen de subsidie en controleren of de installatie overeenkomt met de offerte en laten een lichtmeting uitvoeren.

4. Opdracht

Stappenplan LED Sportveldverlichting

bottom of page