LED Sportveldverlichting

Twee typen LED sportveldverlichting, Multilayer en Multispot

Diverse producenten van led-armaturen richten elke led op een afzonderlijk deel van het sportveld,om zo tot een gelijkmatige verlichting te komen. Omdat elke bundel nodig is om de minimale verlichtingskwaliteit te behalen op het veld, leidt uitval van één of meerdere leds tot ongelijkmatigheid.

 

Multispot  wordt vanuit de fabriek ingesteld. Hierdoor zal bij storing vaak het gehele armatuur geretourneerd moeten worden. Het duurt dan ook enkele dagen (of langer) voordat de verlichting weer op niveau is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het multilayer concept verspreidt het licht van elke led over een deel van het veld. Door meerdere leds toe te passen, die allemaal voorzien zijn van dezelfde multilayer lens, wordt het geëiste verlichtingsniveau behaald. Het doven van één led of enkele leds levert een iets lager lichtniveau op, maar de verlichting technische gelijkmatigheid op het veld blijft gelijk.

De levensduur van LED sportveldverlichting is beduidend hoger dan de huidige conventionele verlichting. Het is dan ook verstandig om vooraf te laten controleren of uw masten geschikt zijn voor het installeren van de LED armaturen. Denk hierbij ook aan de positie van de drivers. Montage onder aan de mast, geniet de voorkeur. Hiermee zal onderhoud en het verhelpen van storingen eenvoudiger zijn en  het scheelt belasting boven aan de mast.

U kunt met LED sportveldverlichting fors besparen op stroomverbruik en vervangingskosten, maar het blijft wel een forse investering. Let dan ook goed op kwaliteit en garantiebepalingen.

Zorg ervoor dat de nieuwe verlichting aan de norm voldoet die uw bond voorschrijft. Na installatie een onafhankelijke lichtmeting laten uitvoeren is altijd verstandig.  

Wij vertellen u er graag meer over.

Contact 

Gersteveld 15

3931 WB WOUDENBERG

 

Tel.nr.       (06) 36009827

K.v.K.        50775545

BTW-ID    NL818045942B01

ONZE CLUBKRACHT

© 2020 Onze Clubkracht B.V.